Asperges met dragon-beurre noisette & hazelnoten

Asperges met dragon-beurre noisette & hazelnoten, enorm simpel, megaaaaa lekker! Als ze dan eindelijk in het seizoen zijn kun je mij dagelijks asperges voorzetten. Zowel witte als groene. Beurre noisette is zo ontzettend gemakkelijk om te maken en heeft onwijs veel smaak, zeker in combinatie met de dragon en de hazelnoten versterken nog eens de nootachtige smaak.

Asperges zijn echt enorm gezond. Ze bevatten onder andere de stof asparagine. Dit is een stofje dat een positieve werking heeft bij bijvoorbeeld vermoeidheid, een lage bloeddruk en hartkloppingen. Ook werkt het bloedzuiverend, bevordert het de gezondheid van je darmen en reinigt het je nieren. Dus nog meer redenen om ze wat vaker op tafel te zetten.

“Enorm simpel, mega lekker!”

Nina

Bereiding

Schil de asperges met een asperge of dunschiller. Begin telkens net onder het kopje. Als ze goed geschild zijn snijdt je ongeveer 1,5 cm van de onderkant af.

Je kunt van de schillen, onderkantjes en het kookvocht aspergesoep maken.

Breng in een ruime soeppan of een aspergepan water aan de kook met flink wat zout zout. Kook de asperges in 15 tot 20 min. gaar. Schep ze uit de pan en laat iets uitlekken.

Smelt intussen de roomboter in een koekenpan op laag tot middelhoog vuur. Als de boter volledig gesmolten is en begint te schuimen draai je het vuur laag. Roer af en toe door en haal de pan van het vuur zodra de boter iets begint te kleuren, hij ruikt dan ook direct nootachtig. Schenk de boter in een kommetje en roer de fijngesneden dragonblaadjes erdoor.

Verdeel de asperges over de borden, schenk of lepel de dragon-beurre noisette erover en bestrooi met de hazelnoten. Breng op smaak met een beetje peper en zout.


Ingrediënten (2-4 pers.):

Bereidingstijd: bereiden ± 25 min.
Moeilijkheidsgraad:

Waardering: 1 uit 5.
  • 1 kilo asperges
  • 150 g roomboter
  • Himalaya zout
  • 3-4 takjes dragon, blaadjes fijngesneden
  • 4 el hazelnoten, geroosterd en grof gehakt

Extra:

  • asperge- of dunschiller

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *